M+N Architecture

New school model for Libia

2012
Various location (Libia)

Area: modular layout
Client: Ministry of Education of Libia
Performed services: preliminary design

The layout is rational and it allows to save on the construction
costs and to create a compact building which
minimizes heat gains and energy consumption.
The court is the central part of a volume which can be
multiplied to increase the number of classrooms and
related facilities according to the number of students.
This model can be adapted for 10, 15, 25 or 40 classrooms with related facilities.
This is very important because different sites have different requirements.
The concept takes advantage of all the most advanced
construction technologies which allow to decrease construction time
and cost, maintaining at the same time quality and sustainability requirements.
By providing sun shading, a smart use of the courtyards and
certified materials, the building sustainability is guaranteed,
meaning less maintenance costs in future years.